Behandelwijze

Het energetisch denken uit de acupunctuur en het mechanisch denken uit de chiropractie

Behandel wijze

Het energetisch denken uit de acupunctuur en het mechanisch denken uit de chiropractie

De behandelwijze

De basis van deze behandelvorm ligt in het energetisch denken uit de acupunctuur en het mechanisch denken uit de chiropractie. Wanneer een gewricht niet goed staat, belemmert dat het optimaal stromen van de energie. Dit wordt een blokkade genoemd. Ook emoties kunnen blokkerend werken. Wanneer een emotie zeer heftig is, kan deze als het ware ‘door het dak’ gaan en een ‘gat’ veroorzaken dat vervolgens zorgt voor veel energie verlies. Een derde vorm van blokkades zijn houdingsblokkades. Een goed voorbeeld hiervan is de rugpijn die ontstaat na lang staan en die weer verdwijnt als je weer gaat lopen

Blokkades

Blokkades zorgen voor een verminderde belastbaarheid. Om de belastbaarheid weer te optimaliseren moeten al deze blokkades worden opgeruimd, zodat de energie weer ongehinderd kan stromen.

Eerst zorgen we ervoor dat er in alle meridianen weer genoeg energie (spierkracht) zit. Vervolgens duwen we zachtjes tegen het gewricht om de mechanische blokkade op te heffen. Dan dichten we, indien nodig, nog het gat in het dak en tenslotte corrigeren we de houdingsblokkades. Wat er dan nog overblijft is het schonen van het zogenaamde ‘klachtenbestand’. Het klachtenbestand bevat alle signalen die het lijf heeft aangemaakt om aan te geven dat er niet genoeg energie is om alles optimaal te laten verlopen.

Een klacht is dus de manifestatie van een verminderde belastbaarheid.

Behandeling

De eerste behandeling bestaat uit het weghalen van blokkades, gevolgd door het schonen van het klachtenbestand. De energie stroomt weer en daardoor zal de belastbaarheid weer toenemen. De volgende veertien dagen zal het lichaam zich aanpassen aan de nieuwe situatie. Dit kan soms gepaard gaan met spierpijnen en het nog actief zijn van oude klachten. De tweede behandeling bestaat uit het controleren van de energiesystemen en het verder opschonen van het klachtenbestand. Massage haalt daarna de resterende spanning weg.
De behandeling is voor iedereen toegankelijk. Zaken als bijvoorbeeld leeftijd en zwangerschap zijn geen belemmering voor de behandeling.