Achtergrond Rocco Kuijper


In 2000 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Tijdens mijn werk in een particuliere praktijk heb ik me verder gespecialiseerd in de manuele therapie, tot en met het masterdiploma van de SOMT (Stichting Masteropleidingen Musculoskeletale Therapie) toe. Tijdens mijn afstudeerjaar fysiotherapie heb ik een scriptie geschreven over de methode Toegepaste Kinesiologie. Theo Kuijper heeft mij hierbij begeleid. In 2009 zijn Theo en ik bij elkaar gekomen om een eventuele samenwerking te bespreken. Na diverse gesprekken heeft dit geleid tot de “Maatschap Toegepaste Kinesiologie Kuijper”. Deze is in april 2010 van start gegaan. Theo en ik werkten fulltime samen, het eerste jaar was voor mij een volledig opleidingsjaar, om daarna zelfstandig te werken binnen de praktijk.
Om meer verdieping en inzicht te krijgen, heb ik de basis vakopleiding van de Academie van Chinese Geneeswijze bij Qing Bai gevolgd.
Vanaf 2012 heb ik het stokje van Theo definitief overgenomen. De methode en visie zal hierdoor worden gewaarborgd en worden voortgezet door mij.


Achtergrond Anuschka Kuijper


In 2011 ben ik betrokken geraakt bij de praktijk. Ik heb daarbij ondersteunende taken verricht waarvan onder andere het telefonisch spreekuur. Per 2016 hebben Rocco en ik de maatschap voortgezet nadat Theo zijn volledige takenpakket heeft neergelegd. Dit houdt in dat ik per 2016 meerdere taken toebedeeld heb gekregen onder andere de planning. Door mijn inzet kunnen we de praktijkvoering optimaal uitvoeren.


Voorgeschiedenis Praktijk KuijperIn 1974 is Theo afgestudeerd als fysiotherapeut. Na een aantal jaren in de praktijk te hebben gewerkt kwam hij er achter dat hij een behoorlijk percentage van de klachten van zijn patiënten niet kon verhelpen. In die jaren heeft hij geen antwoord kunnen vinden op de vraag: Waar komen klachten vandaan? Zodoende kwam hij terecht bij de klassieke acupunctuur. De acupunctuur heeft hem inzicht gegeven in de redenen dat iemand is zoals hij of zij is. Daarna is hij verder gaan zoeken naar een meer mathematische manier van benaderen van de klacht, om deze vervolgens te integreren in het energetisch denken. Dit bracht hem uiteindelijk bij de Toegepaste Kinesiologie, omdat deze uitgaat van een testsysteem dat direct kijkt naar de oorzaak van de klachten. Door deze manier van denken te combineren met zijn vele jaren praktische ervaring, heeft hij meer inzicht gekregen in de redenen dat klachten ontstaan.
Vanaf april 2010 heeft hij mij begeleid om met deze methode aan het werk te gaan en de visie voort te zetten.